Persyaratan Mutu Kakao Afrika Selatan   

Regulasi.

Ketentuan Impor.

  • Setiap bahan makanan yang diimpor ke RSA harus diberi label yang menyatakan setiap keterangan khusus yang diperlukan oleh Undang-Undang dalam bahasa resmi Republik (Foodstuffs, Cosmetics and Disinfectants Act No. 54/1972 GN R.71/1963 Ord. 36/1952)
  • Dilarang: impor bahan makanan yang mengandung aditif makanan apa pun tidak diizinkan oleh peraturan, barang makanan dalam wadah tidak berlabel
  • Produk pertanian harus dinyatakan dalam jumlah massa yang ditentukan dan wadah yang ditandai sesua dengan ketentuan, Undang-undang Metrologi Perdagangan 77/1973

Impor Kakao dan Persiapan Kakao (Cocoa Preparation)

  • Cocoa beans, whole or broken, raw or roasted, Agricultural Pests Act No. 36/1973
  • Cocoa shells, husks, skins and other cocoa waste, Agricultural Pests Act No. 36/1973
  • Cocoa paste, whether or not defatted , Agricultural Pests Act No. 36/1973 See Notes 18.1 to 18.5
  • Cocoa butter, fat and oil Agricultural Pests Act No. 36/1973 See Notes 18.1 to 18.5
  • Cocoa powder, not containing added sugar or other sweetening matter, See Notes 18.1 to 18.5 and must be in the nett mass quantities prescribed, Trade Metrology Act No. 77/1973
  • Buttermilk mengandung kakao memerlukan izin impor dari Director: Animal Health, dan harus dalam jumlah massa yang ditentukan dan wadah yang ditandai sesua dengan ketentuan Trade Metrology Act No. 77/1973

Sumber: https://www.cma-cgm.com/static/eCommerce/Attachments/South%20Africa%20111115.pdf

Standar International

  • ISO 2292:2017 Cocoa beans — Sampling
  • ISO 2451:2017 Cocoa beans — Specification and quality requirements    
  • ISO 34101-1:2019 Sustainable and traceable cocoa — Part 1: Requirements for cocoa sustainability management systems  
  • ISO 34101-2:2019 Sustainable and traceable cocoa — Part 2: Requirements for performance (related to economic, social and environmental aspects)    
  • ISO 34101-3:2019 Sustainable and traceable cocoa — Part 3: Requirements for traceability           

ISO 34101-4:2019 Sustainable and traceable cocoa — Part 4: Requirements for certification schemes