Persyaratan Mutu Teh Kazakhstan   

 

Umum

Persyaratan mutu teh di Kazakhstan dan negara anggota EAEU lainnya diatur dengan beberapa standar, dan berapa regulasi teknis terkait dengan persyaratan keamaman pangan (TR TS 021/2011), regulasi teknis terkait dengan persyaratan keamanan penggunaan aditif pada makanan (TR TS 029/2012), serta regulasi pelabelan dan kemasan makanan (TR CU 022/2011).
 

Persyaratan teh pada regulasi teknis keamanan pangan antara lain:

Indicators

Permissible 
levels, mg / kg, not 
more than

Notes

 

Toxic elements

lead

10.0

Tea (black, green, tiled)

arsenic

1,0

Fruit and berry concentrates with sugar (jams, preserves, etc.); Tea, coffee (beans, ground, instant) *

* In dry vegetables, potatoes, fruits, berries, the content of toxic elements, nitrates and pesticides is determined in terms of the initial product, taking into account the dry matter content in raw materials and in the final product

cadmium

1,0

Tea

mercury

0.1

Tea

aflatoxin B

0.005

Nuts, Tea, Coffee

 

Pengaturan persyaratan teh pada regulasi teknis penggunaan aditif makanan antara lain:

Standar higienis untuk penggunaan acids dan acidity regulators

Nutritional Supplement (E Index)

Food products

Maximum level in production

Fumaric acid (E297), sodium fumarate (E365) - individually or in combination in terms of fumaric acid

Instant products for the preparation of flavored tea and herbal tea (infusion)

1 g / kg

 

Standar higienis untuk penggunaan pengawet (preservatives)

Nutritional Supplement (E Index)

Food products

Maximum level in production

Dimethyldicarbonate (E242)

Soft drinks on flavors, non-alcoholic wines, tea (liquid) and herbal infusions, coffee, coffee substitutes and other hot cereal drinks (except cocoa)

250 mg / l for processing, no residues allowed

 

Standar higienis untuk penggunaan stabilizers, emulsifiers, fillers dan thickeners

Nutritional Supplement (E Index)

Food products

Maximum level in production

Phosphoric acid (E338) and food

phosphates: 
phosphates:

ammonium (E342), 
potassium (E340),

calcium (E341, 542),

magnesium (E343), 
sodium (E339),

Pyrophosphates (E450), 
Triphosphates (E451),

Polyphosphates (E452) - 
added phosphate individually

Tea and herbal teas dry, instant

2 g / kg

 

Persyaratan pelabelan dan kemasan:

Persyaratan pelabela dan kemasan mengikuti persyaratan dalam regulasi teknis persyaratan penandaan makanan (Food Marking) TR CU 022/2011:
Persyaratan wajib berikut ini berlaku untuk makanan kemasan.
  • Penandaan harus mencakup yang berikut:
    • nama
    • bahan
    • kuantitas
    • tanggal produksi
    • tanggal kadaluarsa
    • persyaratan penyimpanan
    • data tentang pabrikan, surat kuasa atau importir
    • pembatasan penggunaan
    • informasi gizi
    • informasi tentang GMO
  • Penandaan EAC seragam di EAEU
  • Penandaan harus dicetak dalam bahasa Rusia atau dalam bahasa resmi negara anggota EAEU.
  • Penandaan makanan dalam kemasan dapat mencakup informasi tambahan, termasuk merek dagang, informasi tentang pemilik tunggal merek dagang, asal atau penandaan CE.
  • Komponen bahan makanan harus ditunjukkan dalam urutan frekuensi yang menurun.
  • Makanan yang diidentifikasi menurut label harus memastikan klasifikasi makanan serta deskripsi yang benar dan dapat dibedakan dari makanan lain.
  • Pada label dan kemasan, dilarang menyebutkan bahan apa pun yang tidak ada dalam produk.
 

Beberapa Standar Teh

GOST 1937-90

Black tea, bulk packaged. Technical conditions

GOST 1938-90

Black packed tea. Technical conditions

GOST 1939-90

Packaged green tea. Technical conditions

GOST 1940-75

Tea tiled black. Technical conditions

GOST 3483-78

Green brick tea. Technical conditions

GOST 3716-90

Green loose leaf tea. Technical conditions

GOST 12810-79

Green brick tea for export. Technical conditions

GOST 18474-73

Tea. Terms and Definitions

STB 902-2001 

Packaged tea drinks from vegetable raw materials. General specifications

GOST 1936-85

Tea. Acceptance rules and analysis methods

GOST 19885-74

Tea. Methods for determining the content of tannin and caffeine

GOST 28550-90

Tea. Method for the preparation of ground samples and determination of solids

GOST 28551-90

Tea. Method for the determination of water-soluble extractive substances

GOST 28552-90

Tea. Method for determination of total water insoluble and water soluble ash.

GOST 28553-90

Tea. Crude fiber determination method